Koningsnacht | 26-04-2023

Claploopers

Avond na avond stonden deze twee klaplopers vooraan in de rij om zo niets te hoeven missen van de allerleukste feestjes. Profiteren, pilskes consumeren en bij de baas declareren, daar waren deze klaplopers écht goed in. Geen gratis biertje of shotje ging aan de neuzen van deze mannen voorbij. Echter toen deze doorgewinterde klaplopers na een avond in de club op de stapfiets terug naar huis gingen, gebeurde er iets bijzonders en kwamen ze tot inkeer…

Na jarenlang geprofiteerd te hebben van andermans gastvrijheid, vonden CLAPLOOPERS het tijd worden om iets terug te geven aan al deze kasteleins, clubbazen en organisaties. Ze brengen al hun feestervaringen met zich mee om het publiek ongecensureerd te laten dansen en zingen op hun bijzondere muzikale creaties. Want zoals CLAPLOOPERS altijd zeggen: If you always proost, you’ll profit the most!

En ja, zo’n show CLAPT EROP!
Terwijl jij geniet van je drankje of staat te tongen met een vreemde, trakteren CLAPLOOPERS je dus op een energieke mix van oude pareltjes, eigen producties & juweeltjes van nu in een feestelijk jasje wat nog niet in de winkel hangt.

Bietje Bas Show

Hoempapa da’s leuk maar ik wil ’n Bietje Bas! Iedereen heeft wel weer behoefte aan ’n Bietje Bas door de festivalspeakers, zeker na die ellendige coronatijd. En voor al die mensen die de trillingen van de baskast gemist hebben is hier de: Bietje Bas Show! Want na het daverende succes van de knaller ‘Bietje Bas’ door Schorre Chef & MC Vals en Dr. Rude, slaan deze drie heren de handen ineen om met een combinatie van Hoempapa & ’n Bietje Bas jouw event tot ’n echte klapper te maken.

Verwacht één uur aan muzikaal geweld met de dikste Partystyle-platen en de bekendste Carnavalskrakers. Dit alles wordt gebracht in een energieke liveshow die alle kanten opgaat. Schorre Chef & MC Vals starten de show, waarna Dr. Rude ze komt vergezellen en ze samen het publiek trakteren op ’n flinke portie Bas! Bij de afsluiting van de show gaat de gaskraan nog iets verder open en pompt Dr. Rude de lekkerste Hardstyle-Carnavalsklappers door je speakers! 

DJ Jantje

Hij eet meer frikandellen dan dat ’ie platen mixt. Hij klapt de bacotjes achterover alsof ‘t Fristi is. En wie wil er nou geen ‘Seks met die Kale’!? Maak kennis met de enige echte, net iets te zware maar altijd gezellige, DJ Jantje!

Hij werd wereldberoemd in Brabant en omstreken door zijn wekelijkse livestreams, die nog altijd regelmatig plaatsvinden. Feestmuziek meej ’n flinke Bass, dat is hoe je z’n sets het allerbeste kunt omschrijven. Met een aantal dikke platen op zak, zoals zijn ‘Kamelenrace’-remix en ‘Are You Ready’, en een zuiptempo waar je u tegen zegt, is geen podium te groot voor dit feestnummer. Zorg dus maar dat je voldoende barpersoneel in huis haalt, want die tap gaat pas dicht als DJ Jantje weer van het podium is verdwenen!

Het Tempo Team 

Maak kennis met Het Tempo Team:
Het nieuwe super duo, bestaande uit Hardstyle-Legend Dr. Rude en Party-Animal DJ-Jantje, is klaar om de wereld te veroveren! Waar de heren in hun solo DJ-act de Partystyle knallers door de speakers pompen, gaan ze als duo nog een stapje verder. Samen ontwikkelen zij een geheel nieuwe muziekgenre genaamd: Partycore . De bekendste (feest)hits worden in een uptempo-jasje gestoken en in hoog tempo over de speakers geslingerd. Van Malle Babbe tot Gimme Gimme, alles wordt onderhanden genomen, en niets is te gek. Ze brengen volop gezelligheid, en dat alles op 200 BPM!

Koningsdag | 27-04-2023

Ook dit jaar organiseert de Oranjevereniging Werkendam spetterende activiteiten voor de hele familie!

Traditiegetrouw starten we Koningsdag met een fietsoptocht. Let op! We zullen om 10.00 uur verzamelen in de feesttent. Daar staat een jury klaar om jullie prachtig versierde fietsen en skelters te beoordelen. Wie heeft zijn/haar fiets of skelter het mooiste versierd voor Koningsdag?! Om 10.30 uur vertrekt de optocht. We zullen een korte stop maken bij d’Altenaer waar de vlag wordt gehesen. Daarnaast wordt er ook een korte stop gemaakt bij Goezate. We eindigen rond 11.30 uur bij het kermisterrein. We zien je graag ’s middags weer terug!

Je kunt tegen een kleine vergoeding je fiets versieren op woensdag 26 april bij Kinderboerderij De Floreffehoeve.

Om 14.00 uur start de kindermiddag met om 14.30 uur de prijsuitreiking van de fietsoptocht. Deze middag kun je springen op fantastische springkussens en er zullen nog andere leuke activiteiten te doen zijn. Om 15.30 uur kun je dansen en zingen samen met Monique Smit die haar hits van Kids Pop laat horen!

Voor de papa’s en mama’s komt om 17.00 uur Frank Verkooyen nog een gezellig optreden verzorgen om de feestmiddag compleet te maken!

Kidspop

Monique Smit is niet meer weg te denken uit de kinderscene. Na de succesvolle albums en DVD van ‘2 Kleine Kleutertjes’ en de opvolger ‘KleuterPop’ groeien hele generaties op met haar aanstekelijke kinderliedjes. Op het podium brengt ze wekelijks de grootste hits en leukste liedjes uit haar kinderrepertoire ten gehore en daarom is besloten dit samen te smelten tot één groot muzikaal feest; KidsPop!

Frank Verkooyen

De Bredase zanger Frank Verkooyen heeft een eigen Nederlandstalig repertoire en vele singles uitgebracht. Hits als: “Kom wie wil er met mij dansen“, ‘’Dans de hele nacht met mij’’ en ‘’De waarheid’’ galmen vrijwel dagelijks uit ons kroegencircuit. 

Hij heeft een warm autenthiek stemgeluid en weet met zijn eigen nummers in no time de hele tent op zijn kop te zetten.

Vrijdagavond | 28-04-2023

Wolter Kroes

Dat Wolter Kroes een geboren muzikant is, bleek al toen hij op zijn vijfde begon met drummen. Zijn zangcarrière startte pas later, toen hij op zijn twintigste een talentenjacht won. Hij maakte hierna van zingen zijn werk en begon met optreden op verschillende plaatsen.

Optreden doet Wolter Kroes graag en veel. Hij geeft jaarlijks tot wel 300 shows, door het hele land. Hij is al jaren een van de meest geboekte artiesten van het land met uitverkochte shows in o.a. Ahoy en de Heineken Music Hall (AFAS Live).Ook was hij al diverse keren te zien met een eigen show in de Nederlandse theaters.

Vieze Jack

Vieze Jack is de meest sexy feest artiest van de Nederlandse showbusiness. Waar hij ook komt, met zijn karakteristieke verschijning, ongenuanceerde grappen en sexy moves weet hij elke ruimte te verbouwen tot een interactief feest.

Elk jaar brengt Jack een nieuwe rammer van een feesthit uit en nu is hij niet meer weg te slaan van de Nederlandse podia. Vieze Jack is een enthousiast podiumbeest en beschikt over een bijzonder improvisatievermogen dat hij gebruikt om met het publiek te interacteren. Met meer dan 15 jaar fulltime podiumervaring speelt Jack in een handomdraai de zaal plat en weet hij iedereen om zijn vinger te winden.

Natuurlijk neemt Vieze Jack altijd zijn sexy danseressen mee; De Jacketietas!

Willem de Wijs

Willem de Wijs bij de Oranjevereniging Werkendam? Dan weet je het zeker: maximale FEEST-CHAOS, voor minder gaat ’ie niet! Vol enthousiasme wordt ieder café, feesttent of festival vakkundig verbouwd. Met zijn aanstekelijke stem en fanatiek microfoongebruik is Willem dé perfecte combi van DJ & MC, maar… dan voor de prijs van 1! 

Dus dames zet je BH een standje strakker en mannen sla je munten op de bar kapot, want het wordt FEEST!

#BIJZIJNISMEEMAKEN

Zaterdagmiddag | 29-04-2023

FamilieBingo

Op zaterdagmiddag 29 april wordt er een spannende bingo georganiseerd voor jong en oud en word gepresenteerd door een echte presentator Paul Zebregs. De bingo start om 14.30 uur in de feesttent. Er zullen twee kinderrondes en 3 rondes voor volwassenen ge- speeld worden. Kinderen kunnen al meespelen vanaf € 5,00 euro. Een boekje voor volwassenen kost € 15,00 euro.

De voorverkoop vindt plaats op Koningsdag in de feesttent.
Op zaterdag 29 april kun je voorafgaand aan de bingo ook nog boekjes kopen, vanaf 13.30 uur.

Komt allen en speel mee voor prachtige prijzen! Voor de volwassenen hebben we onder andere de volgende prijzen klaarliggen: een dinerbon van De Lachende Gans t.w.v. € 100,00, een cadeau- bon van Sushi Eight t.w.v. € 75,00 of wat dacht u van een heerlijk barbecuepakket voor maar liefst 10 personen, verzorgd door Slagerij van den Heuvel!

Ook voor de kinderen hebben we een goed gevulde prijzenkast. Denk bijvoorbeeld aan een abonnement van Zwembad Werkina of vier toegangskaarten voor De Efteling. Naast deze, en nog vele andere prijzen, is er voor alle deelnemende kinderen gegarandeerd een prijs bij de bingo!

Zaterdagavond | 29-04-2023

Abba Fever

De muziek van ABBA trekt al meer dan 40 jaar alle generaties over de hele wereld de dansvloer op. Bij een show van A-Fever is het dan ook een garantie dat iedereen regelrecht wordt teruggevoerd naar de seventies en weer ouderwets uit z’n dak gaat!  Met twee fantastische zangeressen als Agnetha en Frida, zorgt A-Fever voor een levensechte seventies-sfeer op ieder podium.

Dancing Queen, Mamma Mia en Waterloo: geen enkele ABBA-tophit wordt overgeslagen en ook de echte ABBA-fans worden verrast met enkele vergeten, maar prachtige albumtracks. De handgemaakte kostuums en adembenemende stemmen van onze zangeressen zorgen voor een niet te evenaren ABBA-tribute van wereldklasse!

K-Liber

K-Liber is in the building!
De mannen met Antilliaanse roots weten namelijk wel hoe ze een feestje aan de gang krijgen & houden… Met eigen hits, uiteraard LIVE gezongen, zoals “Magnifico”, “Billeshake”, “Dansen” & natuurlijk “VIBEN” krijgen ze nog steeds wekelijks elke club, kroeg, feesttent of festival aan het dansen!

Eén ding kunnen we garanderen: de show is nooit saai! De dames gaan schudden & schuren, de mannen zetten de hut op zijn kop!

DJ Kyle

DJ Kyle uit Werkendam is geboren in de feesttent, waarna hij opgroeide tussen de confetti, plastic bekers en hordes feestende mensen. Hij kent het vak van FeestDJ dus als geen ander! Deze FeestDJ in hart en nieren draait de beste partyknallers aan elkaar en is niet bang om daar de microfoon bij te gebruiken.

Af en toe ruilt hij zijn geliefde feesttent in voor een lekker hotelletje in de zon of in de sneeuw. Zo heeft hij gedraaid in Lloret de Mar, waar hij vaste DJ was in het bekende ‘Feestcafé The Box’. Ook heeft hij menig (aprés-)skiër van muziek voorzien in Fabels Ellmau & de Karat-Bar Westendorf in Oostenrijk. Daarnaast is DJ Kyle de vaste DJ in verschillende feestcafés in Nederland.

DJ Kyle heeft dus genoeg ervaring om ieder feest een GROOT feest te maken.